Expoziția de sculptură „Suflet din țara lui Brâncuși”

Casa de Cultură din Roșiorii de Vede găzduiește expoziția de sculptură „Suflet din țara lui Brâncuși”, organizată cu ocazia Zilei Naționale „Constantin Brâncuși”.

Pe 19 februarie este omagiată una dintre cele mai impunătoare personalități ale culturii române și universale, Constantin Brâncuși, de la a cărui naștere s-au împlinit anul acesta 149 de ani.

Astfel, data de 19 februarie este un prilej deosebit de a sărbători nu doar ziua de naștere a marelui artist român, ci și contribuția covârșitoare a acestuia în sculptura contemporană.

Anul acesta, Casa de Cultură din municipiul Roșiorii de Vede găzduiește expoziția de sculptură în piatră de râu semnată de artistul plastic roșiorean Costel Păun, intitulată „Suflet din țara lui Brâncuși”.

La vernisajul expoziției au participat Ciprian Agapie- managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, instituție parteneră în organizarea acestui eveniment; prof. Valentina Pașa- managerul Bibliotecii Județene „Marin Preda” Teleorman; sculptorul Florian Laurențiu Stoica- președinte al Fundației „STOIKA”; poeta Doina Bârcă- scriitoare la revista „Independența Română”, scriitorul Noru Dogaru- președintele Asociației Culturale „Zaharia Stancu” Salcia și actrița Doina Ghițescu, alături de un public numeros, printre care și elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială „Alexandru Depărățeanu”.

Inspirat de prof. Dumitru Ciocan-SIN, Costel Păun este atras de formă şi culoare, iar prima piatră transformată într-o lucrare de artă a fost o piatră de râu.

Se întâmpla în anul 2011, iar prima expoziţie a fost vernisată în luna septembrie a aceluiași an, atunci când a debutat la Centrului Cultural din Roşiorii de Vede, cu o expoziție de grup. Foarte curând, respectiv în luna decembrie 2011, a avut loc prima expoziție personală semnată de Costel Păun.

Despre parcursul artistic al lui Costel Păun și despre lucrările lui speciale au vorbit: Ciprian Agapie, Valentina Pașa, Florian Laurențiu Stoica, Doina Ghițescu, Doina Bârcă și Noru Dogaru, iar fiecare sculptură, dar și lucrările de pictură expuse pe simezele Casei de Cultură au fost descrise de autorul acestora, artistul Costel Păun, membru al Uniunii Artiștilor Plastici- filiala Teleorman.

Evenimentul a fost organizat de Serviciul pentru Cultură, Educație, Creație și Sport, în parteneriat cu Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman.

Cornelia RĂDULESCU

Despre autor