Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează în parteneriat cu Poșta Română prezentarea expoziției de cărți poștale „Demnitate și curaj”, prilejuită de împlinirea a 34 de ani de la Revoluția anticomunistă din decembrie 1989.

Expoziția „Demnitate și curaj” este un proiect inițiat de Compania Națională Poșta Română în colaborare cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI, Editura Humanitas și Teatrul Național București, prin care sunt cinstiți cei care au îndrăznit să sfideze regimul comunist, luptând pentru drepturile și conștiința lor, indiferent de condiții.

Cele 100 de cărți poștale comemorative tipărite de Poșta Română poartă chipurile unor români, unii anonimi, alții persoane publice din epocă, care au avut forța și curajul să riște totul pentru libertate, în încercarea de a trăi demn. Acestea vor fi prezentate de Florin Gabriel Bulumac, director Departament Clienți și Vânzări la Compania Națională Poșta Română.

Cu acest prilej va fi vernisată și expoziția de cărți poștale aparținând colecționarului alexăndrean Nicolae Teodor Săceanu.

Evenimentul va avea loc vineri, 22 decembrie 2023, începând cu ora 16.00, la Sala de lectură a bibliotecii.

Cornelia RĂDULESCU