Elevul agresor al profesoarei de la Şcoala Gimnazială Poroschia, eliberat din arest preventiv şi pus sub control judiciar

La o săptămână de când a fost arestat pentru 30 de zile, elevul în clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială Poroschia, care a agresat o profesoară la sfârşitul orei, a fost eliberat în data de 12 decembrie 2017. Agresorul, Alin Valetin Păun, în vârstă de 16 ani, fusese arestat preventiv în data de 7 decembrie 2017, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și tulburarea liniștii și ordinii publice. Acesta, împreună cu alţi doi colegi de clasă au agresat-o fizic şi verbal pe profesoara de Cultură civică, la sfârşitul orei de curs. Pentru aceleaşi infracţiuni sunt cercetaţi în stare de libertate şi ceilalţi doi elevi implicaţi în actul de agresiune.

Elevul în vârstă de 16 ani a fost eliberat din arest preventiv, după ce Tribunalul Teleorman a respins ca neîntemeiată propunerea de luare a măsurii arestării preventive, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, în urma contestaţiei depusă de inculpat.

Instanţa a dispus ”luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 12.12.2017 până la data de 09.02.2018, inclusiv, faţă de inculpatul Păun Alin Valentin”.

În acest interval, inculpatul Păun Alin Valentin trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi sau organul judiciar în faţa căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la IPJ Teleorman, Serviciul Investigaţii Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare sau la organul de poliţie desemnat, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a judeţului Teleorman, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza; să nu intre în localuri în care se consumă băuturi alcoolice; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

M. MEILĂ