Elevii din anii terminali se întorc la școală, dacă localitatea nu este în carantină

Este oficial. Elevii din anii terminali se întorc la școală, dacă localitatea nu este în carantină. Potrivit reprezentanților Prefecturii Teleorman, decizia a fost luată de reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Aceștia au adoptat în ședința din data de 28 aprilie 2021 o hotărâre privind întoarcerea elevilor în bănci.

Prin această Hotărâre, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului școlar în condiții de siguranță.

“Permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Permiterea participării zilnice cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități

în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Permiterea organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2”, este decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

C. DUMITRACHE

Lasă un răspuns