Elevii din Alexandria, campionii reciclării

Elevii din Alexandria învață să recicleze. Ploaia nu a putut să îi oprească pe elevii din Alexandria în campania ”campionii reciclării”.

Elevii din unitățile de învățământ primar și gimnazial din municipiul Alexandria adună deșeuri în cadrul competiției ”Campionii reciclării”, concurs organizat de municipalitate, cu scopul de conştientizare a elevilor cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor, dar şi de creştere a gradului de colectare selectivă la sursă a materialelor reciclabile.

Competiția se desfășoară în perioada aprilie-iunie 2019, etapizat, pentru grupuri reprezentative de deșeuri reciclabile. Astfel, în cursul acestei luni, echipele înscrise în concurs vor recicla hârtie/carton, iar în luna mai, vor fi colectate deșeuri de plastic/aluminiu și deșeuri electronice și electrice.

Pentru fiecare kilogram de deșeuri de hârtie/carton și plastic/aluminiu, echipele vor obține câte un punct, iar pentru fiecare kilogram de deșeuri electrice și electronice, echipele vor primi câte trei puncte.

Festivitatea de premiere este programată în luna iunie.

În cadrul primei etape, din luna aprilie, colectarea deșeurilor de hârtie/carton se face până la data de 15 aprilie, zi în care deșeurile vor fi preluate de la fiecare unitate de învățământ.

În a doua etapă, din luna mai, deșeurile de plastic/aluminiu vor fi colectate până la de 16 mai, dată la care deșeurile respective vor fi ridicate de la fiecare unitate de învățământ.

Ultima etapă, a treia, cea de colectare a deșeurilor electrice și electronice, se încheie în data de 30 mai, când deșeurile vor fi preluate de la unitățile de învățământ înscrise în concurs.

La finalul celei de-a treia etape vor fi făcute publice rezultatele obținute de echipele de elevi participante la concurs.

Competiția este structurată pe două secțiuni. Prima secțiune se adresează elevilor din calsele 0-IV, iar cea de-a doua secțiune îi vizează pe elevii din ciclul gimnazial.

Pe cicluri de învățământ, va fi acordat câte un premiu claselor care colectează cele mai mari cantități de deșeuri. Va fi premiată și unitatea de învățământ care colectează cele mai mari cantități de deșeuri. Recompensați vor fi și elevii care au adus cea mai mare cantitate de deșeuri, indiferent dacă unitatea de învățământ în care învață a fost premiată sau nu.

”Ploaia nu a putut să îi oprească astăzi pe CAMPIONII RECICLĂRII. Cele mai frumoase acțiuni sunt cele care aduc oamenii împreună. Astăzi, la a doua etapă a concursului organizat de Primărie în vederea stimulării colectării selective acest lucru s-a văzut în toate școlile în ciuda vremii nefavorabile. Părinți, bunici, copii, învățători, diriginți, directori, cu toții s-au alăturat municipalității în efortul comun de a curăța Alexandria”, a fost mesajul primarului Alexandriei, Victor Drăgușin.

Claudiu DUMITRACHE