Eco Sud deschide un nou capitol ecologic în Teleorman

Proiectul “Sistem integrat de management al deşeurilor la nivelul Judeţului Teleorman”, iniţiat de Consiliul Judeţean Teleorman şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Teleorman şi finanţat de Uniunea Europeană a fost completat, joi, 7 martie, prin semnarea contractului de delegare prin concesionare a serviciilor privind Administrarea Depozitului Central de la Mavrodin către societatea Eco Sud, companie din domeniul tratării deşeurilor menajere, conform unui comunicat de presa postat pe site-ul ecosud.ro. Proiectul are o valoare totală de 21,5 milioane de euro.
„Noul sistem integrat de gestionare a deşeurilor, realizat prin acest proiect, include depozitul ecologic de deşeuri, o staţie de sortare, o staţie de compostare şi un sistem de colectare selectivă. Etapa finală în traseul deşeurilor presupune transportarea şi depozitarea deşeurilor menajere care nu pot fi reciclate în noul depozit, depozit care beneficiază de un sistem avansat de etanşare, drumuri tehnologice, clădiri administrative, un cântar pod basculă, o staţie de tratare a levigatului şi o staţie destinată arderii gazului rezultat din deşeuri. Astfel se definitivează parcursul deşeurilor menajere, pentru că Judeţul Teleorman să fie mai curat, mai puţin poluat şi nu în ultimul rând, mai civilizat.”, se arată în comunicat.
Compania Eco Sud va asigura acoperirea totală a activităţii de depozitare şi eliminare a deşeurilor la nivelul întregii regiuni, oferind servicii de depozitare, tratare şi eliminare a deşeurilor menajere, dar şi servicii de compostare şi reciclare.
Prin includerea Depozitului Central de la Mavrodin în administrarea sa, partenerilor de tradiţie ai companiei li se adaugă Consiliul Judeţean Teleorman, ca principal partener pentru o gestiune eficientă şi profesionistă a deşeurilor.
Începând cu anul 2001, compania Eco Sud este un important furnizor de servicii în domeniul deşeurilor nepericuloase solide urbane şi industriale asimilabile, ce întruneşte toate criteriile de acceptare stabilite prin autorizaţiile integrate de mediu pe care le deţine. Eco Sud este considerată o companie de prim rang în Europa de Est, datorită celui mai mare depozit deţinut, Vidra – pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, cu o suprafaţă totală de 45 de hectare, având cantităţi de peste 2000 de tone de deşeuri tratate zilnic şi o frecvenţă de peste 400 de autogunoiere pe zi.

B.P.