DSP Teleorman derulează campania de informare ”Luna Națională de Prevenire a Cancerului”

Direcția de Sănătate Publică Teleorman va derula, în cursul lunii februarie, diferite activități pentru a marca Luna Națională de Prevenire a Cancerului.

Cu această ocazie, cu spijinul asistenților medicali comunitari, medicilor de familie, cadrelor didactice, administrației publice locale, cabinetelor școlare, vor fi organizate, printre altele, puncte de informare în policlinici, spitale, cabinetele medicale individuale, piețe, unități comerciale, etc. De asemenea, se vor desfășura seminarii cu această tematică, în școlile sanitare postliceale și licee.

Campania de informare va fi derulată de Compartimentul Evaluarea și Promovarea Sănătății din cadrul DSP Teleorman. Scopul acestei campanii este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului larg și prin impulsionarea autorităților de a lua măsuri suplimentare împotriva cancerului.

La nivel național, Campania “Luna Națională de Prevenire a Cancerului” este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este marcată la 4 februarie, iar în acest an se derulează sub sloganul ”Noi Putem. Eu Pot”.

Într-un comunicat de presă al DSP Teleorman, se arată că de Ziua Internațională împotriva cancerului la copii, marcată la 15 februarie, se solicită decidenților din sistemele medicale, părinților, familiilor și comunitătilor să solicite guvernelor colaborarea cu organizațiile neguvernamentale și comunitățile locale, pentru a asigura tratament și îngrijiri adecvate pentru copiii cu cancer.

M. MEILĂ