DSP Teleorman: Campania „Pandemia COVID nu trebuie să afecteze diagnosticarea și tratamentul cancerului”

Desfăsurată sub sloganul „Cancerul este un risc pentru o formă severă de COVID-19! Nu lăsa boala să te afecteze! Și tu poti lua măsuri, și tu poti preveni, și tu te poti proteja!”, campania privind cancerul are ca temă în 2021 „Protejarea sănătătii, o grijă specială pentru pacientul oncologic în contextul pandemiei COVID-19”.

Scopul campaniei este conștientizarea persoanelor cu afectiuni oncologice în ceea ce privește vulnerabilitatea crescută a acestora în contextul pandemiei COVID-19.

Campania are ca obiective conștientizarea și cresterea nivelului de informare a pacientilor oncologici asupra vulnerabilității acestora în fata infectiei COVID-19 și a măsurilor de prevenție necesare în cursul pandemiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Mesajele principale ale campaniei sunt: pacienții oncologici sunt grupuri populaționale aflate la risc în contextul pandemiei cu SARS-Cov-2; pacienții oncologici necesită măsuri crescute de protecție pentru prevenirea infectiei cu noul coronavirus; informarea corectă asupra SARS-Cov-2 influentează comportamentele de preventie si încrederea în eficacitatea preventiei.

În România, implicarea promotorilor sănătătii în stimularea schimbării comportamentale a populatiei, prin adoptarea unui stil de viată sănătos reprezintă o modalitate accesibilă de prevenție în aparitia cancerului, fiind la îndemâna tuturor.

De asemenea, mediatizarea largă a campaniei din 2021 „Pandemia COVID nu trebuie să afecteze diagnosticarea și tratamentul cancerului” prin toate canalele de informare, poate ajuta publicul larg să conștientizeze mai bine asupra prevenției acestei boli.

În județul nostru, cu ocazia desfăsurării acestei campanii, Directia de Sănătate Publică, prin Compartimentul Pomovarea Sănătătii organizează următoarele acţiuni: postarea pe adresa web si pe retelele de socializare a materialelor promovationale, multiplicarea și diseminarea pliantelor și a posterelor aferente campaniei, distribuirea prin rețelele de asistență medicală comunitară, asistență medicală școlară și de medicină de familie a mesajelor principale ale campaniei.

Cornelia RĂDULESCU