Două contestații, depuse de profesori din Teleorman, la concursul privind constituirea Corpului de experți ai Corpului de Control

După afișarea rezultatelor evaluării dosarelor și eseurilor pentru constituirea Corpului de experți al Corpului de Control din cadrul Ministerului Educației Naționale a urmat depunerea de contestații. Din județul Teleorman au depus contestații două cadre didactice, din cele trei care nu au trecut de evaluare. Ambele contestații, depuse de Mihai F. Ștefania –

Monica (Școala Gimnazială „Ștefan Cel Mare” Alexandria) şi Pinţur Luminiţa (Școala

Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria) au fost respinse. Cele două cadre didactice din județul Teleorman, au depus contestații privind evaluarea eseurilor.

Astfel, conform rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor, din totalul celor opt cadre didactice din Teleorman, care au trecut de prima etapă a concursului, cea on line, cinci au fost admise în Corpul de experți ai Corpului de Control al Ministerului Educației. Este vorba despre: Bățăuș Simona Gabriela (Școala Gimnazială ”Ștefan Cel Mare” Alexandria); Mănica Sandală (Grup Şcolar “Sf. Haralambie” Turnu Măgurele); Cristea Monica Ioana (Colegiul Tehnic “G-Ral D. Praporgescu” Turnu Măgurele); Chircu Cristil F.N. Ștefania Daniela (Școala Gimnazială Nr.3 Zimnicea) şi Matreşu Binjung Valentina Mihaela (Colegiul Tehnic “G-Ral D. Praporgescu” Turnu Măgurele).

La nivel național, 75 de candidați au depus contestații privind evaluarea eseurilor și 25 au depus contestații în ceea ce privește evaluarea dosarelor de înscriere în concurs. Doar 10 din totalul celor 100 de cadre didactice au fost admise după rezolvarea contestațiilor.

Potrivit edu.ro, pentru această sesiune de constituire a Corpului de experți ai Corpului de Control, Ministerul Educației a scos la concurs 400 de locuri, la nivel național, pe care s-au înscris 403 candidați din toată țara.

Membrii Corpului de experți ai Corpului de Control îsi desfãsoarã activitatea sub coordonarea Corpului de Control din cadrul Ministerului Educației și au următoarele atribuții: participă la activități de monitorizare a examenelor naționale din sistemul de învățământ; participă, la solicitarea Ministerului Educației Naționale, în echipe de control.

M. MEILĂ

Despre autor