Depozit de furaje, aprins în joacă

Joaca unui copil în vârstă de 7 ani, cu chibriturile, putea avea urmări dezastruoase, focul pe care l-a declanșat la un depozit de furaje putându-se propaga la anexele gospodărești și la locuința aflată în imediata apropiere a depozitului. Incidentul s-a petrecut weekendul trecut, sâmbătă, în jurul orelor 18:00, în localitatea Băduleasa, în gospodăria Nicoletei B. și a fost provocat de nepotul femeii. În vârstă de 7 ani, copilul și-a făcut de joacă cu chibriturile în apropierea depozitului de furaje aflat în gospodăria femeii. Speriat de cele întâmplate, în momentul în care a văzut flăcările care au cuprins furajele din depozit, băiatul a rupt-o la fugă. Din fericire, focul a fost observat la timp, pompierii fiind alertați de producerea incendiului, pe numărul unic de urgență 112, la ora 18:20.

La fața locului au intervenit rapid pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Potrivit unui comunicat de presă al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, incendiul a fost localizat de militarii turneni în mai puțin de cinci minute, fiind eliminat pericolul propagării flăcărilor la anexele gospodărești și la locuința din imediata apropiere.

Focul a fost stins după aproximativ o oră de intervenție. Au fost salvate bunuri materiale în valoare de 50000 de lei. Flăcările au distrus aproximativ 1000 de kg de tulpini de coceni, valoarea pagubelor ridicându-se la cca. 500 de lei.

Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime.

M. MEILĂ