Precipitaţiile abundente şi vântul puternic ce au pus stăpânire pe judeţul nostru în cursul zilei de marţi, 24 octombrie 2017, au creat probleme în mai multe localităţi. Fie că a fost vorba de curţi inundate, de copaci doborâţi de vânt, de acoperişuri smulse de pe clădiri şi de întreruperea curentului electric, pompierii militari teleormăneni, autoritățile locale și instituțiile ce au rol în gestionarea acestor evenimente, dar şi echipele de intervenție ale distribuitorului de energie electrică au avut de lucru în cursul zilei de marţi.
6 gospodării, inundate, la Videle
Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Videle au intervenit marţi, pentru evacuarea apei din 6 curţi/gospodării, aceasta amenințând să pătrundă în locuințele sau anexele gospodărești ale cetățenilor.
Intervenţiile pentru evacuarea apei s-au făcut, de către 15 pompieri militari, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un autocamion, 2 motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă.
Potrivit unui comunicat de presă al ISU „A.D. Ghica” Teleorman, împreună cu reprezentanții APA SERV Videle, militari au procedat și la decolmatarea canalului principal de scurgere al orașului, astfel încât acesta să poată prelua cantitatea mare de apă de pe străzile principale.
În urma intervențiilor de evacuare a apei, pompierii au reușit să salveze bunuri materiale apreciate la suma de 60000 de lei.
Arbori doborâţi de vânt, la Alexandria şi Poroschia
Şi la Alexandria pompierii militari au fost nevoiţi să acţioneze pentru degajarea a doi arbori, unul căzut pe o cale de acces de pe strada Dunării, ce bloca intrarea printre blocurile din zonă și unul în localitatea Poroschia, pe str. Veteranilor, care era căzut pe firele electrice. Copacii au fost îndepărtaţi cu ajutorul drujbelor de pe autospeciala de descarcerare, fără a fi întâmpinate probleme deosebite.
Acoperiş smuls şi apă evacuată dintr-o gospodărie, la Zimnicea
Militarii zimniceni au intervenit pentru îndepărtarea unei foi de tablă de la un acoperiș al unui bloc de locuințe de pe strada Mihai Viteazul, ce amenința să cadă pe trotuar și să rănească trecătorii. De asemenea, ca urmare a precipitațiilor abundente, militarii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie din localitatea Pietroșani. Intervenția, desfășurată cu ajutorul unei motopompe din dotarea autospecialei de stingere, a condus la salvarea de bunuri apreciate la suma de 10000 de lei, apa amenințând să pătrundă în locuință.
Intervenţii pentru îndepărtarea unui copac şi pentru stingerea unui incendiu, la Roşiorii de Vede
Pompierii militari roșioreni au acționat în cursul zilei de marţi, la ora 17.20, pentru îndepărtarea unui copac, smuls parțial din rădăcini, pe strada Rahovei, ce amenința să cadă pe fațada unui bloc de locuințe și să spargă geamurile de la câteva apartamente.
Cu ajutorul unui motofierăstrău, militarii au degajat zona, fără probleme deosebite înregistrate pe timpul intervenției.
În aceeaşi zi, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede a acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința lui Constantin T., de pe strada Sf. Teodor, din municipiul Roșiorii de Vede. Focul a fost stins rapid, înainte de a se propaga la întreaga casă de locuit. Au ars 2 mp de acoperiș, realizat din astereală din lemn învelită cu tablă, pagubele ridicându-se la suma de 500 de lei. Valoarea bunurilor salvate de militari a fost apreciată la peste 10000 de lei. Cauza probabilă a incendiului, coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile. La acest eveniment nu s-au înregistrat victime.
4000 de abonaţi, fără curent electric
Referitor la furnizarea energie electrice, marţi seara, la ora 20.00, 13 localități erau afectate de defecțiunile tehnice, cu un număr de cca. 4000 de abonați. Situația a fost remediată pe parcursul nopții de către echipele de intervenție ale distribuitorului de energie electrică.
M. MEILĂ