Cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii, două școli teleormănene împart ”Zâmbete la plic”

A treia ediție a proiectului ”Zâmbete la plic”, derulat de Asociația DeVision, se desfășoară mâine, 20 martie 2016, când se sărbătorește Ziua Internațională a Fericirii. În acest proiect, la ediția din acest an, s-au implicat și două școli teleormănene, Școala Gimnazială Zaharia Stancu din Roșiorii de Vede (coordonator prof. Rădița Bucica) și Școala Gimnazială nr. 2 Videle (profesor coordonator Monica Iorga).

Peste 200 de elevi și 70 cadre didactice au scris aproximativ 10.000 de mesaje pe care le vor împărți în orașele lor cu ocazia Zilei Fericirii, pentru a le aduce un zâmbet pe chip tuturor celor care vor primi aceste gânduri bune sub forma unor “zâmbete la plic”.

Elevii și profesorii s-au alăturat proiectului pentru că ei cred că nu zâmbim suficient și vor să le arate oamenilor cât de important este să zâmbești chiar și atunci când ai probleme.

Potrivit statisticilor, un copil zâmbeşte de 400 de ori pe zi, în timp ce un adult doar de 20 de ori. Prin această acţiune asociația care a inițiat proiectul şi școlile implicate vor să îi învețe pe copii și tineri că zâmbetul este absolut necesar pentru reușita în viață și depășirea dificultăților. De asemenea, zâmbetul aduce o mulţime de beneficii, de la reducerea stresului şi îmbunătăţirea funcţionării inimii, la înlăturarea depresiei sau a stărilor anxioase. Pe de altă parte, scrisul de mână îmbunătăţeşte memoria, cultivă răbdarea şi este o metodă mai personală de comunicare.

Asociaţia DeVision este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2012, care concepe, organizează, promovează şi desfăşoară acţiuni şi proiecte de educaţie nonformală, comunicare culturală şi multiculturală, campanii de informare şi educare, în România şi în străinătate, ce urmăresc dezvoltarea continuă a tinerilor şi a adulţilor atât din punct de vedere profesional, cât şi personal.

M. MEILĂ

About The Author