Cu binecuvântarea consilierilor judeţeni, TEL DRUM SA se va ocupa şi în această iarnă de deszăpezirea drumurilor teleormănene

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Teleorman pe luna în curs, desfăşurată ieri, la Alexandria, a fost aprobat “Planul operativ de acţiune pe timpul iernii 2013-2014”, acesta referindu-se la modul de organizare şi mijloacele mecanice, precum şi la materialele ce vor fi utilizate pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului pe drumurile judeţene pe timpul iernii care urmează. Ca şi în ceilalţi ani, în iarna care bate la uşă acţiunile stabilite în scopul asigurării circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă pe toate cele 25 drumuri judeţene, aflate în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, vor fi derulate de către SC TELDRUM SA Alexandria. Încredinţarea acestor activităţi s-a făcut în urmă cu mai bine de o lună de zile, în baza Acordului Cadru 80 încheiat de către Consiliul Judeţean Teleorman, când a fost semnat şi contractul subsecvent nr. 81 cu SC TELDRUM SA – “Întreţinerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene din Teleorman în perioada 2013-2017.”
Încheierea unor astfel de documente a avut loc, aşa cum se precizează în expunerea de motive pentru aprobarea “Planului operativ de acţiune pe timpul iernii 2013-2014” , “ca urmare a licitaţiei deschise, urmată de o etapă finală de licitaţie electronică”.
Pentru deszăpezire şi combaterea poleiului pe cei 802 kilometri de drumuri judeţene din Teleorman, conform documentaţiei prezentate Consiliului Judeţean, SC TEL DRUM va utiliza în iarna următoare nu mai puţin de 20.000 de tone de materiale antiderapante, respectiv 10.000 tone de nisip şi 10.000 tone de sare. Materiale aflate deja în bazele de depozitare de la Roşiorii de Vede, Olteni (Perii Broşteni), Videle, Alexandria şi Turnu Măgurele (Liţa). De asemenea, s-a prevăzut asigurarea a nu mai puţin de 103 tone de motorină. SC TEL DRUM dispune de întreaga gamă de utilaje necesare pentru intervenţia operativă în scopul asigurării circulaţiei în condiţii de siguranţă rutieră, fiind una dintre cele mai mari şi mai profitabile companii de profil din ţară.
Câţi bani va încasa SC TEL DRUM din activitatea de întreţinere a drumurilor judeţene din Teleorman în iarna care vine rămâne, deocamdată, o enigmă. La şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Teleorman, în proiectul de hotărâre aprobat s-a specificat doar că “finanţarea serviciilor de deszăpezire se face conform legislaţiei în vigoare, din fonduri de la bugetul propriu al judeţului, în limita sumelor alocate”!

George ZAVERA