Copiii au aflat că focul le este prieten, dar şi duşman

Conform parteneriatului existent între Şcoala cu clasele I-VIII “Ştefan cel Mare” din Alexandria şi I.S.U. “A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, ieri în cadrul bibliotecii unităţii de învăţământ menţionată, s-au desfăşurat o serie de activităţi specifice, cu scop informativ şi demonstrativ.
Sub genericul “Focul, prieten şi duşman”, prin intermediul unei lecţii deschise, li s-au prezentat copiilor prezenţi, elevi ai claselor a V-a A şi a VI-a C, o serie de materiale informative, dar şi exerciţii demonstrative de alarmare în caz de incendiu, stingerea unui incendiu la tavă cu mijloacele de primă intervenţie (stingătoare) şi multe alte aspecte.
În ceea ce priveşte partea teoretică a acţiunii, aceasta a fost asigurată, în prima parte de profesor Violeta Ionescu, iar partea practică a fost asigurată de profesor Elena Coman.
În cadrul bibliotecii, maiorul Iulian Botorogeanu le-a explicat elevilor anumite aspecte privind rolul focului dar şi efectele în cazul în care acesta nu este controlat.
În ultima parte a întâlnirii copiii prezenţi la eveniment au avut ocazia să asiste şi la un exerciţiu demonstrativ de stingere a unui incendiu de către pompierii militari. Exerciţiu care s-a desfăşurat pe terenul de sport al unităţii de învăţământ.

Mirel MANAFU