Controale efectuate de inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat, săptămâna trecută, 12 controale, dintre care 3 la operatori economici, 6 la instituții publice, o localitate și 2 controale inopinate. Cu această ocazie au fost constatate 71 de deficiențe privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă. Neregulile au fost sancționate conform prevederilor legale, fiind aplicate mai multe avertismente și trei amenzi contravenționale în cuantum de 3500 lei.

În cursul săptămânii trecute, în timpul controalelor, inspectorii de prevenire au desfășurat 7 exerciții de alarmare-evacuare și intervenție la locul de muncă, 1 exercițiu de intervenție cu un Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), 6 instruiri la instituții, 3 la operatorii economici și 2 la localități. Toate acestea au fost executate în vederea asigurării informării preventive și pregătirii pentru intervenție în cazul izbucnirii unor incendii.

Pe perioada desfășurării acestor activități au fost distribuite mai multe materiale informative, respectiv afișe și pliante ce conțin recomandări privind prevenirea situațiilor de urgență sau modul de comportare în cazul producerii acestora.

Inspectorii de prevenire efectuează, în cursul acestei săptămâni, controale la 3 localități și 2 operatori economici, urmând a fi derulate verificări și la sediile administrațiilor publice locale, unitățile de învățământ, unitățile de cult și serviciile voluntare pentru situații de urgență.

M. MEILĂ