Contractele de arendă şi concesiune încheiate de ADS vor fi reanalizate

În perioada următoare, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, va înainta Guvernului un memorandum pentru contractarea unor servicii juridice, în vederea analizării tuturor contractelor de arendă şi concesiune încheiate de Agenţia Domeniilor Statului (ADS).
“Contractele de arendă şi concesiune încheiate de ADS pe 49 de ani sau pe 20 de ani vor fi în atenţia mea. În perioada următoare, voi supune Guvernului un memorandum prin care să contractăm servicii juridice, astfel încât fiecare contract să fie analizat cu prioritate, să vedem dacă sunt nereguli, pentru că marea problemă pe care o avem este că redevenţa încasată din aceste contracte este mai mult decât derizorie”, a precizat Constantin.
Ministrul a subliniat că suprafeţele de teren arabil deţinute de stat şi administrate de ADS vor fi scoase la licitaţie în perioada următoare.
“ADS administrează în jur de 400.000 de hectare de teren aflate în proprietatea statului, din care mai sunt libere de contractat în jur de 40.000 de hectare, iar teren arabil în jur de 11.000 de hectare. Cu prioritate, în perioada următoare, respectiv în lunile februarie şi martie, suprafeţele respective vor fi scoase la licitaţie pentru concesionare, dar într-un sistem mult mai corect decât a fost până acum”, a adăugat Daniel Constantin.

George ZAVERA