Consiliul Judeţean Teleorman – Cornul şi produsele lactate trebuie să fie de cea mai bună calitate
La începutul lunii august a.c., Consiliul Judeţean Teleorman a demarat procedura de licitaţie pentru atribuirea serviciilor de aprovizionare şi distribuţie a produselor lactate şi de panificaţie pentru elevi şi preşcolari în anul şcolar 2013-2014. Conform termenelor prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006, începând de joi, 19 septembrie, s-a trecut la etapa de calificare a ofertanţilor pentru următoarea etapă, cea a licitaţiei electronice. Conform informaţiilor puse la dispoziţie de către Consiliul Judeţean, pentru zonele de distribuţie din judeţul Teleorman – Alexandria, Roşiori de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea şi Videle – au depus oferte şase operatori economici, fiecare din ei ofertându-şi serviciile pentru toate cele cinci zone. Cele 30 de oferte sunt în faza de evaluare, în vederea stabilirii ofertelor admisibile pentru participarea la licitaţia electronică, în urma căreia contractele vor fi atribuite câştigătorilor potrivit criteriului “preţul cel mai mic”
Valoarea pachetului zilnic oferit fiecărui copil prin programul “Cornul şi laptele” este de 1,17 lei, iar de astfel de produse, în anul şcolar 2013-2014, vor beneficia peste 34.000 de elevi şi preşcolari.
După cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, “prioritatea zero este asigurarea prin licitaţie a unor produse de calitate impecabilă, având în vedere că acestea sunt destinate consumului copiilor”. Astfel, pentru menţinerea stării de sănătate şi nutriţie a copiilor, laptele trebuie să aibă minimum 3,2 la sută proteine şi 1,8 la sută grăsime, iar diversificarea programului cu produse derivate – iaurt, lapte bătut, sana sau chefir – nu va putea depăşi 33 la sută. În cazul grupelor speciale de consumatori – copii cu diabet, cu intoleranţă la lactoză etc – furnizorii au obligaţia de a asigura regimul alimentar prescris de medicul specialist, tipul de hrană şi cantităţile fiind prevăzute în anexa la contractul de servicii.
George ZAVERA