Elevii de gimnaziu și de liceu se pot înscrie până pe 30 martie într-o serie de activități dedicate promovării științei, anunță organizatorii Concursului Național de Știință ReCoNnect 2023-2024.

Copiii și tinerii vor avea ocazia să descopere știința într-un mod interactiv, să cunoască cercetători sau să propună activități pe care le-ar iniția dacă ar lucra dintr-o asemenea poziție.

Elevii pot participa individual sau în echipă, în funcție de secțiunea concursului. Participanții se pot înscrie și trimite rezultatele la una sau mai multe activități, evaluarea rezultatelor făcându-se independent de către echipe diferite, transmit organizatorii.

O secțiune este dedicată și profesorilor în acest an. Câștigătorii, pe lângă premii, care ar urma să fie anunțate pe 15 aprilie, vor putea primi ocazia să se întâlnească cu oameni de știință în cadrul unor evenimente dedicate.

Cele 5 secțiuni propuse pentru ediția 2023-2024 sunt:

– „Vânătorii” de cutremure, Science@Home- construiește un seismometru- elevi, individual sau echipă;

– Cunoaște calitatea apei de băut, Citizen Science- profesori;

– Explorează lumea subatomică, Experimente în laborator- propune un experiment la un accelerator de particule- elevi de liceu, echipă;

– Propune o misiune spațială, Creativitate științifică- elevi, individual sau echipă;

– Descoperă un om de știință, Jurnalism științific- realizează un interviu cu un om de știință- elevi, individual

Cornelia RĂDULESCU