Concursul județean de muzică „Colinde și cântece de iarnă”, ediția a II-a

Inspectoratul Școlar Județean Teleorman și Palatul Copiilor Alexandria organizează cu sprijinul Consiliului Județean Teleorman și al Primăriei Municipiului Turnu Măgurele Concursul județean de muzică „Colinde și cântece de iarnă”, ediția a II-a.

Concursul „Colinde și cântece de iarnă”, C.A.E.J. 2023, poziția 7, se va desfășura sâmbătă, 9 decembrie 2023, începând cu ora 11.00, la Cinematograful „Flacăra” din municipiul Turnu Măgurele.

Proiectul urmărește promovarea elevilor din unitățile școlare, palat și cluburi ale copiilor din județul Teleorman (ciclul primar, gimnazial și liceal) cu aptitudini artistice muzicale.

Scopul proiectului este formarea și dezvoltarea personalității elevilor prin stimularea și valorificarea aptitudinilor artistice, de interpretare muzicală, educație moral-civică, de promovare a valorilor culturale tradiționale.

Concursul se desfășoară pe următoarele secțiuni:

– Secțiunea: Datini și obiceiuri de iarnă:

Pot participa elevii din clasele: I- IV, V-VIII și IX-XII din Palat, Cluburi ale copiilor și unități școlare din judet.

La secțiunea Datini și obiceiuri de iarnă, fiecare interpret sau grup vocal se va prezenta în concurs cu o singura piesă muzicală din repertoriul românesc (textul adecvat vârstei concurentului), acompaniat de negative înregistrate sau acompaniat de instrumentiști, în interpretare live. Pentru această secțiune concurenții se vor prezenta pe scenă în costum popular tradițional.

– Secțiunea: Cântece de iarnă- muzică ușoară:

Pot participa elevii din clasele: I- IV, V-VIII și IX-XII din Palat, Cluburi ale copiilor și unități școlare din judet.

La secțiunea cântece de iarnă- muzica ușoară, fiecare interpret va prezenta în concurs o singură piesă muzicală din repertoriul românesc sau internațional (textul adecvat vârstei concurentului), acompaniat de negative inregistrate, în interpretare live.

– Sectiunea: Cântece de iarnă- muzică folk:

Pot participa elevii din clasele: I- IV , V-VIII si IX-XII din Palate si Cluburi ale copiilor și din unități școlare din județ.

La secțiunea cântece de iarnă – muzica folk, fiecare interpret sau grup folk va prezenta în concurs o singură piesă muzicală (textul adecvat vârstei concurentului), în interpretare live.

Înscrierea la concurs se face până la data de 29. 11.2023, pe baza fișei de înscriere, care va fi transmisă pe adresa de e-mail : concurspca@gmail.com.

Pentru detalii, persoanele de contact sunt prof. Soare Tatiana- tel. 0767098808 și prof. Căldărușă Marian- tel. 0740018058.

Cornelia RĂDULESCU