Concursul “Cel mai bun vin de pe plaiuri alexăndrene” a ajuns la cea de-a V-a ediţie

Organizat de Primăria municipiului Alexandria în colaborare cu Asociaţia româno-bulgară “Zerezan”, concursul de vinuri desfăşurat ieri la Alexandria s-a bucurat de cea de a V-a ediţie.
La fel ca şi în anii anteriori, zeci de alexăndreni care au făcut din cultivarea viţei de vie, dar şi din preparatul vinului, o artă, şi-au prezentat produsul în faţa unui juriu exigent.
La această ediţie 47 de vinuri alb şi roşu au fost trecute prin filtrul unei echipe de degustători, specialişti, pentru a putea desemna cel mai bun vin şi totodată cel mai priceput viticultor din Alexandria.
Evenimentul care deschide sărbătoarea vinului în Teleorman, s-a desfăşurat la Clubul Pensionarilor situat în Casa de Cultură a Sindicatelor din Alexandria, în prezenţa organizatorilor, producătorilor, reprezentanţilor autorităţilor locale.
Juriul deliberator a fost format din inginer Marin Ciufu preşedinte al juriului, George Cojocaru vinificator în cadrul S.C. Intervitt Zimnicea, Florian Matei reprezentantul Asociaţiei “Zărezan”, Tatiana Sandu director economic al S.C. “Apa-Serv” S.A. şi Marcel Capeţ câştigătorul ediţie cu nr. 4 din anul 2012.
Criteriile de departajare a licorilor bahice, au fost: limpezimea vinului, culoarea, aroma şi gustul. Două din criterii având o contribuţie majoră în deliberarea celui mai bun vin. Este vorba despre aromă şi gust.
Degustarea a început cu vinurile din categoria “alb-sec” şi s-a încheiat cu cele din categoria „roşu sec”
Câştigătorii acestui concurs vor fi premiaţi vineri 1 februarie 2013, începând cu orele 11.00, în cadrul aceleiaşi locaţii.

Mirel MANAFU