Concurs culinar de gogoși și turte

Gogoșile fac parte din lista de mâncăruri românești. Deși prima rețetă de gogoși apare într-o carte de bucate englească, pentru români este desertul sacru. Fie că sunt simple, glazurate sau umplute cu tot felul de gemuri ele fac parte din viaţa noastră.

Pentru a păstra tradiția, reprezentanții Primăriei Alexandria, mai pofticioși din fire, au decis să organizeze un concurs culinar de turte și gogoși. Acesta se va desfășura la data de 01 februarie, ora 11.00, la Clubul Pensionarilor din Alexandria.

Gospodinele din Alexandria au posibilitatea să își arate îndemânarea în cadrul acestui concurs, întrecându-se în rețete inedite de gogoși moi și pufoase la interior, rumene și crocante la exterior, dar și de turte, pe care în copilărie, bunicile noastre le pregăteau la focul odăii, cu noaptea-n cap.

Înscrierile se pot face până în ziua concursului la Clubul Pensionarilor din Alexandria, sau prin mesaj pe WhatsApp la numărul de telefon: 0764.16.16.15, prin care trebuie să precizați numele complet și faptul că doriți să vă înscrieți la concursul culinar de turte sau gogoși.

Premiile acordate de municipalitate constau în premii de participare (produse alimentare), dar și premii pentru locul I, II și III (ustensile pentru gătit).

C. DUMITRACHE