Competiţii sportive în preajma zilei de “8 Martie”

Prin susţinerea meciurilor de baschet şi handbal, care s-au desfăşurat zilele trecute la Şcoala “Mihai Viteazul” din Alexandria, dar şi prin meciurile de tenis de masă şi şah programate pentru zilele de 8-10 martie, tot la Alexandria, putem spune că asistăm la deschiderea oficială a competiţiilor sportive la nivelul judeţului nostru.
Astfel în perioada mai sus menţionată, în cadrul competiţiei de handbal la secţiunea “băieţi” şi „fete” gimnaziu, etapa zonală, vor participa echipele reprezentative din judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Prahova şi Teleorman.
În cazul judeţului nostru, la această competiţie va participa la secţiunea “fete” sportivele de la Şcoala Trivale Mosteni, pregătite de profesor Iulia Mihai, iar la secţiunea “băieţi”, vor susţine meciurile sportivii de la Şcoala din Poeni, antrenaţi de profesor Florin Văduva.
În cadrul acestei competiţii, jocurile se vor disputa în localitatea Turnu – Măgurele în cadrul sălilor de educaţie fizică a Liceului “Marin Preda” şi a Colegiului Naţional “Unirea”.
Competiţia are drept scop desemnarea echipelor participante la etapa naţională, finală a O.N.S.S. organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, care vor avea loc la Odorheiul Secuiesc în luna aprilie.
În ziua de 7 martie 2013, în urma parteneriatului încheiat între Consiliul Judeţean Teleorman şi Inspectoratul Şcolar al judeţului Teleorman, va organiza în cadrul Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria Cupa “8 Martie” la volei. Competiţie în cadrul căreia vor participa voleibalistele de la Liceul Teoretic din Videle, Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”, Liceul Teoretic “A.I. Cuza” şi Colegiul Naţional “A.D. Ghica”.
Tot în ziua de 7 martie, în cadrul O.N.S.S., Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, organizează şi etapa judeţeană de fotbal.
Altfel spus, meciurile se vor juca pe terenul sintetic situat lângă sala de sport din zona PECO.
O altă competiţie de gen în care vor fi implicaţi elevii sportivi, este “Cupa 8 Martie” la handbal care se va susţine la Sala Polivalentă din Alexandria.
La această competiţie vor participa echipele de handbaliste de la Colegiul Naţional “A.D. Ghica”Alexandria, Liceul Teoretic Zimnicea, Liceul Tehnologic Nr.1 Alexandria şi Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu – Măgurele.
Iar în ziua de 8 martie, Inspectoratul Şcolar al judeţului Teleorman, a pregătit în cadrul Şcolii “Ştefan cel Mare” din Alexandria, desfăşurarea etapei judeţene pentru elevii de gimnaziu, la şah şi tenis de masă, la ambele secţiuni “băieţi” şi “fete”.

Mirel MANAFU