Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria, 104 ani de la înființare

Dascăli, elevi, părinți, absolvenți mai noi sau mai vechi, oaspeți și oficialități, toți au avut un motiv întemeiat de bucurie, căci anul acesta, Colegiul Național „Al .I. Cuza” Alexandria a sărbătorit 104 ani de la înființare.

Atmosferă de sărbătoare, elevi și dascăli frumoși și preocupați, ateliere și o mare horă, în curtea colegiului. Hora Unirii, în care s-au prins sute de elevi, precum și edilii municipiului nostru și conducerea Inspectoratului Școlar Teleorman.

Au răsunat acordurile Horei Unirii în curtea animată de tineri care descifrează tainele cunoașterii împreună cu dascălii lor iscusiți, într-un antrenant și permanent proces al cunoașterii, care situează acest colegiu de ani buni în primele trei cele mai bune licee din județ.

Ceea ce ni se pare remarcabil la această unitate de învățământ este faptul că, pe lângă procesul de învățământ, dascălii dăruiesc mult mai mult.

Elevii acestui colegiu beneficiază de foarte multe proiecte Erasmus +, având posibilitatea să intre în contact cu elevi din alte țări, să schimbe experiențe, să călătorească și să cunoască alte obiceiuri.

Iar dascălii liceului din inima orașului, cum este supranumit acesta, care astăzi a marcat 104 ani de existență, le dăruiesc din experiența lor, ajutându-i să participe la activități extrașcolare.

Elevii acestui colegiu dansează, cântă, călătoresc, dar înainte de toate, învață temeinic și au rezultate la învățătură care îi situează mereu pe locuri fruntașe.

La cât mai multe rezultate frumoase, dragi cuziști!

Cornelia RĂDULESCU