Colegiul Național ,,Al. D. Ghica” a fost selectat centru de excelență în IT, în cadrul unui proiect

După ce la sfârșitul lunii decembrie 2017, Ministerul Educației a aprobat criteriile de selecție a liceelor care pot deveni Centre de Excelenţă în Tehnologia Informaţiei (CETI) în cadrul proiectului “Promovarea și susținerea excelenței în educație prin dezvoltarea competențelor în disciplina Tehnologia Informației”, săptămâna aceasta s-a încheiat prima etapă de selecție a liceelor, în cadrul căreia fiecare inspectorat școlar județean, în baza a șapte reguli, a desemnat câte un centru la nivelul fiecărui județ.

În această etapă, la nivelul județului Teleorman a fost selectat centru de excelență în IT, Colegiul Național ,,Al. D. Ghica” din Alexandria.

În total, la nivel național, în prima etapă au fost selectate 47 de centre de excelență în IT, urmând ca în etapa a II-a, în urma unei evaluări efectuate de o comisie națională, stabilită de MEN, să fie selectate încă 13 centre la nivel național, din regiunile puțin dezvoltate, care obțin cele mai bune punctaje și respectă principiul conform căruia, în fiecare judeţ, nu pot fi mai mult de două centre.

Potrivit unui comunicat MEN, în cadrul proiectului vor fi înfiinţate şi operaţionalizate 60 de Centre de Excelenţă în Tehnologia Informaţiei. Fiecare centru va beneficia de un laborator IT, dotat cu 26 calculatoare performante şi o tablă interactivă.

Proiectul are ca obiectiv asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a elevilor din clasele IX – XIII capabili de performanţe înalte, profil matematică – informatică.

Implementarea proiectului ”Promovarea şi susţinerea excelenţei în educaţie prin dezvoltarea competenţelor în disciplina Tehnologia Informaţiei” porneşte de la modelul japonez de a preda această disciplină şi de la necesitatea înfiinţării în ţara noastră a unor licee-CETI care să ofere elevilor o pregătire avansată, calificată şi centrată pe aptitudinile şi nevoile lor de instruire, respectiv pe stimularea creativităţii.

M. MEILĂ