CNAIR a lansat licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză București – Alexandria

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat luni licitatia pentru proiectarea drumului de mare viteza Bucuresti – Alexandria, a anuntat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Catalin Drula, pe Facebook.

“S-a lansat licitatia pentru proiectarea drumului de mare viteza Bucuresti – Alexandria. CNAIR a lansat azi licitatia pentru unul dintre cele mai asteptate proiecte din sudul tarii: drumul de mare viteza care va lega Bucurestiul de Alexandria. Drumul national actual DN6 este demult depasit in termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. In plus, ca toate drumurile noastre nationale, strabate foarte multe localitati”, a mentionat Drula.

El a subliniat ca noul model de caiet de sarcini redactat de CNAIR va lasa libertate constructorului sa faca ajustari tehnologice pe proiectul preliminar.

“Licitatia este bazata pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat in iarna de CNAIR. Din contract va rezulta un ‘preliminary design’, o documentatie la un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totusi va lasa libertate constructorilor sa vina cu solutii inovatoare si sa faca ajustari tehnologice pe design”, a afirmat seful de la Transporturi.

Acesta s-a angajat sa urmareasca evolutia proiectului pana la darea in folosinta a drumului.

“Este inca o investitie pentru care am fi putut discuta astazi de lucrari sau de licitatie pentru lucrari, daca proiectarea s-ar fi facut deja in anii ce au trecut. Din pacate, trebuie sa o facem abia acum. Dar asa se face infrastructura: asezand caramizile pentru viitor. Ce va promitem este ca vom urmari cu profesionalism si pasiune, ca pe toate celelalte proiecte, drumul acestei investitii pana la deschiderea pentru trafic”, a dat asigurari Catalin Drula.

Pe de alta parte, ministrul a precizat ca in foarte scurt timp va fi lansata si licitatia pentru proiectarea drumului de mare viteza Craiova – Lugoj.

“Pe acelasi model de caiet de sarcini, asa cum am promis in martie, vom lansa foarte curand licitatia pentru proiectarea drumului de mare viteza Craiova – Lugoj (cu o lungime de 250 de km)”, a incheiat Drula.