CJCPCT Teleorman: Ansamblul Burnasul

În cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman își desfășoară activitatea Ansamblul profesionist de cântece și dansuri populare „Burnasul”.

Acest ansamblu este alcătuit din Grupul vocal bărbătesc, Orchestra de muzică populară și Formația de dansuri populare.

Ansamblul Burnasul a fost înființat în anul 1990, devenind rapid cunoscut și apreciat în județ și în întreaga țară, datorită seriozității și profesionalismului de care dau dovadă membrii lui.

Ansamblul a primit premii la multe festivaluri naționale și internaționale, ducând mesajul spiritualității românești, transpus în dansuri și cântece, în Italia, Belgia, Egipt, Siria, Iordania, Turcia, Spania, Bulgaria.

Orchestra ansamblului are un stil autentic de interpretare, făcându-se remarcată prin alternanța orchestrală între taraful tradițional (țambal, vioară, cobză, fluier, nai) și formația complexă, cu clarinet, acordeon și trompetă și asigurând acompaniamentul în timpul spectacolelor.

Grupul vocal al Ansamblului Burnasul are o vechime de 20 de ani. Este o formație artistică reprezentativă a folclorului autentic, datorită pasiunii, talentului și efortului celor care îl alcătuiesc.

Suitele de dansuri populare sunt alcătuite din piese coregrafice din toate zonele țării, Formația de dansuri populare a Ansamblului Burnasul executându-le cu un rafinament profesionist.

Ansamblul teleormănean a participat ca invitat special la numeroase manifestări culturale, fiind prezent la multe emisiuni de televiziune și de radio.

Cornelia RĂDULESCU