CJCPCT Teleorman: Activități emblematice

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman are în structură trei compartimente: Ansamblul de cântece și dansuri „Burnasul”, Compartimentul de Cercetare, Conservare și Promovare și Școala Populară de Arte și Meserii.

Una dintre activitățile emblematice ale CJCPCT Teleorman este Festivalul Concurs Național de Muzică Ușoară „Ghiocelul de Aur”, care a ajuns în anul 2017 la a 48-a ediție, din anul 2016 devenind „Alexandria Pop Fest”. Printre laureații acestui festival se numără Mihai Trăistariu, Narcisa Suciu, Bogdan Negroiu, Mihai Iordăchioaia și Bogdan Ioniță.

Un alt festival de referință este Festivalul-concurs Național de Muzică Populară „Pe Deal la Teleormănel”, ajuns la a 48-a ediție, printre laureanți fiind: Mioara Pitulice, Steliana Sima, Floarea Calotă, Marcela Stemate, Florin Ologeanu.

Festivalul Național de Literatură „Marin Preda” a avut, în perioada 1982-2017, 16 ediții. Acest festival descoperă și promovează prozatori talentați, care nu au debutat în volum. Printre laureați se numără Ștefan Vida Marinescu, Dorina Bădescu, Gheorghe Filip și Vasile Delceanu.

Festivalul Național de Literatură „Zaharia Stancu” a avut, în perioada 1983-2004, 11 ediții și este un alt proiect al CJCPCT Teleorman.

Acestea sunt numai patru dintre proiectele derulate de această instituție de cultură, care se implică și derulează activități pe tot parcursul anului, oferind iubitorilor de artă posibilitatea de a participa la evenimente specifice.

Cornelia RĂDULESCU