CJAS Teleorman: Dosarul electronic de sănătate

Dosarul electronic de sănătate păstrează în siguranță datele medicale ale pacientului într-un singur loc, totul fiind organizat și disponibil online.

Istoricul medical este consolidat și pus la dispoziția medicului atunci când este nevoie de servicii medicale.

Pacientul are acces la evidența consultațiilor și internărilor, pentru a observa opiniile medicale, diagnosticele, investigațiile efectuate și tratamentele recomandate de medici.

Medicul are acces la datele medicale relevante, astfel încât acesta va fi pregătit în cazul urgențelor medicale neprevăzute.

Pacientul poate acorda acces medicului la dosarul personal de sănătate, știind cine l-a accesat și asigurând protecția și confidențialitatea informațiilor.

Dosarul electronic de sănătate conține sumarul pentru situațiile de urgență cu date medicale vitale, esențiale medicilor în situații de urgență, istoricul medical complet pentru o viziune mai clară asupra stării de sănătate, precum și antecedentele declarate medicului de către pacient în timpul consultației.

Tot aici se găsesc documente medicale primite de la medici, date personale securizate securizate și care pot fi modificate de pacient.

Cornelia RĂDULESCU