“Ciubucarii” de la Poliţia Rutieră Videle, trimişi în judecată

Potrivit unui comunicat de presă remis de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi teleormăneni, un inspector principal de poliţie şi doi agenţi şefi, toţi lucrători în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman (IPJ), Poliţia Oraşului Videle, Compartimentul Poliţie Rutieră.
Ofiţerul de poliţie judiciară, C. C. N., inspector principal de poliţie, a fost arestat preventiv pentru două infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, instigare la două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi şantaj.
De cealaltă parte, unul dintre cei doi agenţi şefi de poliţie, B. G., este acuzat de luare de mită, iar celălalt agent şef, T. C. C., de abuz în serviciu.
Conform aceleiaşi surse, din rechizitoriul întocmit reiese că pe 16 şi 17 octombrie 2012 inculpatul C. C. N. l-a determinat pe inculpatul T. C. C. şi pe unii inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transport Rutier să nu constate şi să nu aplice amenzi în cuantum de 28.000 lei unor persoane care efectuau servicii de transport persoane şi de marfă fără a respecta prevederile legale în domeniu.
La data de 23 octombrie 2012, inculpaţii C. C. N. şi B. G. au pretins şi primit de la un conducător auto suma de 300 lei cu titlu de mită pentru a nu-i aplica o sancţiune contravenţională pentru încălcarea normelor Codului rutier.
De asemenea, în cursul lunii noiembrie 2012, C. C..N. a pretins şi primit de la trei persoane foloase materiale necuvenite (ex. material lemnos, motorină) în valoare totală de aproximativ 900 lei pentru a favoriza o persoană cercetată pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă şi pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale altor persoane.
În plus, tot pe 23 octombrie 2012, profitând de calitatea sa de ofiţer de poliţie, C. C. N. a constrâns o persoană să îi dea o sumă de bani pentru achiziţionarea unei cantităţi de benzină, ameninţându-l că, în caz contrar, nu va putea trece prin localitatea Videle cu autovehiculul fără a fi supus controlului şi sancţionării de către lucrătorii de poliţie rutieră.

M. M.