Chiar dacă regele Cioabă a murit la Buzescu viaţa merge înainte

Moartea regelui Cioabă a fost timp de o săptămână capul de afiş al ştirilor interne, televiziunile profitând din plin de setea neostoită a românilor pentru evenimentele morbide, accidentele şi trecerea în lumea celor drepţi a vedetelor mediatice ducând ratingurile la cifre ameţitoare.
În plină vânzoleală cu privire la aducerea în ţară a trupului neînsufleţit al lui Florin Cioabă, sechestrat de turci pentru neachitarea facturii pentru spitalizare, autointitulatul Împărat Iulian i-a pus la curent pe telespectatori cu privire la tradiţia ţigănească a priveghiului şi doliului. Astfel, trupul mortului este privegheat trei zile şi trei nopţi, iar doliul este obligatoriu pentru comunitatea ţigănească şi ţine 30 de zile, cu reguli stricte, care trebuie respectate cu sfinţenie.
Deşi Marian Grînea, fostul bulibaşă al romilor din Buzescu, a lăsat cu limbă de moarte ca foştii să-i supuşi să meargă la Sibiu şi să cinstească memoria amicului său Florin Cioabă, duminică, la Buzescu, a fost nuntă mare. Pentru că dacă fraţii Cioabă, Dorin şi Daniel, n-au respectat protocolul regal, ei de ce-ar respecta tradiţia.
Aşa că Giuliano şi Francesca şi-au unit destinele cu mare fast, în acordurile manelelor lui Adrian Minune şi Florin Salam, care s-au produs în costumaţii lejere, chiar în faţa palatului socrului mic, într-un decor inedit, compus din zestrea fetei, o caleaşcă identică cu cea din filmul de animaţie „Cenuşăreasa” şi câteva limuzine de lux, într-una dintre ele putând fi organizat viitorul botez.
Bineînţeles că a plouat cu bancnote peste manelişti, singurii care asistau cu mâinile în sân la paranghelie fiind poliţiştii, pregătiţi să intervină dacă Drumul European 70 ar fi fost cumva blocat de desfăşurarea evenimentului.
Din fericire, totul s-a desfăşurat normal, nefiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine, aşa că nouă nu ne rămâne altceva de făcut decât să le urăm celor doi miri „Palat de piatră!”.

A.R.

Despre autor