Cetățenii, atenționați, cu privire la arderile de vegetație uscată

240 de incendii de vegetație uscată, într-o lună

Pe fondul numărului mare de incendii de vegetație uscată manifestate în cursul unei luni, ISU Teleorman atrage atenția asupra acestui fenomen, care reprezintă un pericol pentru viață, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii.

240 astfel de evenimente s-au înregistrat între 7 septembrie-7 octombrie 2018, fapt ce i-a determinat pe reprezentanții ISU ”A.D. Ghica” Teleorman să facă apel către toți cetățenii să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale și să manifeste responsabilitate în ceea ce privește aruncarea la întâmplare a țigărilor nestinse corespunzător.

Pe această cale, cetățenii sunt informați că cei care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă a fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

M. MEILĂ