Ce se vede cel mai rar? Chipul de parlamentar

Un banc folcloric spune că după ce viitorul naş a acceptat să-l cunune, un rom şmechere, „Şcolit” la Paris şi la Londra, şi-a zis în gând: „Cunună-mă naşule, că pe urmă al dracu’ să fie cine mai dă pe la tine!”
Povestea li se potriveşte foarte bine multora dintre parlamentarii noştri, care parafrazând, probabil că îşi zic în gând: „Votaţi-mă, oameni buni şi vă promit că patru ani nu vă mai deranjez!”
Deşi a trecut aproape un an de la alegerile parlamentare nici unul dintre parlamentarii teleormăneni, deşi sunt văzuţi mai mult pe-acasă, nu s-au întâlnit cu oamenii din Colegii să le mai asculte păsurile şi să vină în întâmpinarea lor cu iniţiative legislative.
Singurii care au mai ţinut prima pagină a ziarelor şi au mai fost pomeniţi pe la televiziunile locale au fost Alin Bucur şi Florinel Dumitrescu, deputat şi, respectiv senator PPDD. Dar nu pentru vreo poziţie tranşantă în cadrul Camerelor din care făceau parte sau prin vreo iniţiativă legislativă care să dea populaţia pe spate, ci pentru că l-au părăsit pe Dan Diaconescu, Simona Mann şi Liviu Neagu. Primul pentru că n-a suportat regimul cazon, a cârâit în front şi a fost demis iar al doilea a trecut de bunăvoie şi silit de interese la PSD. Pentru că e clar că nu e făcut pentru politică şi la sfârşitul mandatului se va întoarce, ca lupul, unde a mâncat oaia.
În ultimele zile un alt senator de Teleorman e în atenţia opiniei publice teleormănene, prin intermediul mass media. Este vorba despre preşedintele Senatului, Crin Antonescu, care, în ultimele 11 luni, n-a mai fost văzut prin Teleorman decât de un grup de colegi liberali privilegiaţi care, conform declaraţiilor lor, s-ar fi întâlnit de câteva ori cu şeful lor şi ne cer să-i credem „pe cuvânt”. Acesta va fi prezent vineri, 8 noiembrie, la Alexandria, pentru a participa la Conferinţa Judeţeană pentru alegerea noii conduceri a organizaţiei liberale. Dacă în privinţa preşedintelui lucrurile sunt clare, Marin Almăjanu neavând contracandidaţi, o noutate ar fi George Drăghici, care vizează un post de vicepreşedinte după ce a renunţat să mai candideze la şefia organizaţiei municipale Alexandria, iar noutatea absolută şi senzaţională ar fi candidatura la o funcţie de conducere a lui Eugen Pîrvulescu, până de curând preşedintele filialei judeţene a partidului Forţa Civică.
Probabil că omul a ajuns la concluzia că Răzvan Ungureanu nu va mai ajunge la guvernare în timpul vieţii sale şi cum are afaceri s-a gândit că e mai bine să fii „de dreapta” la putere decât la dreapta lui Băsescu, în opoziţie.
Cei care vor să-l mai vadă la faţă pe Crin Antonescu şi nu sunt delegaţi la Conferinţa Judeţeană a liberalilor, nu trebuie să facă altceva decât să fie prezenţi în faţa Casei de Cultură, vineri, 8 noiembrie, în jurul orei 13,00, când prezidenţiabilul (încă) USL va sosi pentru a participa la eveniment. S-ar putea să fie ultima ocazie din acest an de a-l vedea la faţă pe liderul liberal pentru cetăţenii de rând, următorul prilej fiind sigur abia peste un an, când acesta va veni pentru a cere votul teleormănenilor pentru funcţia de preşedinte al ţării. Bineînţeles dacă USL va rezista încă un an sub zodia coabitării.

C.O.