CCD Teleorman, la Palatul Parlamentului, la conferința de lansare a proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți”

Ministerul Educației Naționale a organizat marți, 14 noiembrie 2017, la Palatul Parlamentului, o conferință de lansare a proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți”, care are ca scop abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice din învățământul primar și gimnazial. La eveniment a participat și prof. Eliza Sotirescu, director al CCD Teleorman, unul dintre partenerii activi la nivel local, implicați în derularea proiectului. Pentru a asigura acoperire națională, CRED beneficiază de un parteneriat activ la nivel local: 3 inspectorate școlare județene (Bihor, Iași și București) și 8 Case ale Corpului Didactic (Teleorman, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Cluj, Olt și Timiș).

Proiectul, care se se va derula în perioada 2017-2021, are un buget de până la 42 milioane de euro și este derulat de Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Institutul de Științe ale Educației.

În cadrul conferinței de marți, ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, și ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica au semnat contractul de finanțare privind derularea proiectului strategic.

La conferința de lansare au fost prezenți 500 de participanți: cadre didactice, reprezentanți ai partenerilor de dialog social (sindicate, asociații ale elevilor, părinților etc.), șefi ai inspectoratelor școlare județene și directori ai caselor corpului didactic (CCD), precum și reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului României.

În cadrul acestui proiect, pe parcursul a 330.000 de ore, se vor desfășura activități de formare a 55.000 de profesori din toate județele și din Capitală. La nivel național, în toate județele vor fi formate 2750 de grupe de profesori. Participanții vor primi o subvenție în cuantum de 600 de lei, iar suplimentar, vor fi acordate 150 de premii, cadrelor didactice generatoare de bune practici.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, ”prin intermediul activităților incluse în CRED, se are în vedere creșterea calității și relevanței educației în școlile aflate în zone cu populație vulnerabilă, ținta fiind reducerea ratei de părăsire timpurii a învățământului prin implementarea de proiecte inovative axate pe dezvoltarea competențelor-cheie, în contexte de învățare curriculare și extracurriculare stimulative si motivationale, pentru cel puțin 2.500 de elevi”.

M. MEILĂ