Cartel Alfa solicită o întâlnire ‘urgentă’ cu președintele PSD pe tema transferului contribuțiilor sociale integral la angajat

Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa solicită președintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, o întâlnire “urgentă” pe tema măsurii de transfer al taxelor sociale integral în sarcina angajatului.

De asemenea, filialele Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa din toată țara vor organiza, în cursul următoarelor două săptămâni, întâlniri cu parlamentarii Partidului Social Democrat pentru a le prezenta și dezbate argumentele sindicaliștilor împotriva măsurii de transfer al taxelor sociale integral în sarcina angajatului.

Într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, CNS Cartel Alfa atrage atenția asupra faptului că programul derulat de PSD prevede creșterea taxelor pentru lucrători și deresponsabilizarea totală a capitalului, care va fi singurul beneficiar “al așa-ziselor reduceri fiscale”.

“Reducerile de taxe promise lucrătorilor (scăderea impozitului de la 16% la 10% și contribuțiile cu 4,25%), realizate simultan cu transferul contribuțiilor, vor fi înghițite integral de capital, prin creșterea profiturilor. Având în vedere că reducerea din 2015, cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor, a fost acordată integral angajatorului, acum e rândul lucrătorilor să beneficieze. În condițiile în care nu există nici măcar garanția că netul actual va fi păstrat, pentru toți lucrătorii, este cât se poate de clar că, în formula propusă, aceste reduceri promise nu se vor vedea în buzunarul lucrătorilor”, afirmă sindicaliștii în scrisoare.

Potrivit acestora, lucrătorul va fi prejudiciat atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

În documentul transmis membrilor PSD, CNS Cartel Alfa le solicită acestora să respingă această măsură, care va duce la sărăcirea pe termen lung a cetățenilor României.

INS a revizuit în creştere estimările privind PIB pe trimestrul II, cu 6,1%, dar şi pe semestrul I, cu 5,9%

Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat o creştere cu 6,1% pe seria brută şi cu 5,9% pe seria ajustată sezonier în al doilea trimestru din 2017, faţă de acelaşi trimestru din anul 2016, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică.

În primul semestru din 2017, Produsul Intern Brut a crescut, comparativ cu acelaşi semestru din 2016, cu 5,9% pe seria brută şi cu 5,8% pe seria ajustată sezonier.

Seria ajustată sezonier a Produsului Intern Brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a revizuirii estimărilor pentru trimestrul al doilea din 2017, nefiind, însă, înregistrate diferenţe semnificative faţă de varianta publicată pe 5 septembrie 2017, precizează INS.

Produsul Intern Brut, date ajustate sezonier, estimat pentru trimestrul al doilea din 2017 a fost de 208593,7 milioane de lei preţuri curente, în creştere, în termeni reali, cu 1,7% faţă de primul trimestru din 2017 şi cu 5,9% faţă de trimestrul al doilea din 2016.

Produsul Intern Brut estimat pentru primul semestru din 2017 a fost de 413116,7 milioane de lei preţuri curente, în creştere, în termeni reali, cu 5,8% faţă de primul semestru din 2016.

Produsul Intern Brut, serie brută, estimat pentru trimestrul al doilea din 2017 a fost de 197506,6 milioane de lei preţuri curente, în creştere, în termeni reali, cu 6,1% faţă de trimestrul al doilea din 2016.

Produsul Intern Brut, serie brută, estimat pentru primul semestrul din 2017 a fost de 361721,4 milioane de lei preţuri curente, în creştere, în termeni reali, cu 5,9% faţă de primul semestrul din 2016.