Caravana ADR Sud Muntenia ocolește Teleormanul!

În data de 26 ianuarie 2017, specialiști ai Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia au fost prezenți la Alexandria. În sala de ședințe a Consiliului Județean Teleorman au avut loc două seminarii, în cadrul cărora specialiștii ADR Sud Muntenia i-au informat pe reprezentanții administrației publice locale și pe cei ai mediului privat de afaceri referitor la oportunitățile de finanțare pentru investiții prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Astfel de întâlniri au mai avut loc la Alexandria, la ultima întâlnire informativă, din luna decembrie 2017, la care au participat studenții de la Universitatea Valahia, fiind prezent și directorul ADR Sud Muntenia, dr. ing.Liviu Mușat.

În aceste zile, specialiști ai Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia se deplasează în orașele reședință de județ din Regiunea Sud Muntenia, în cadrul întâlnirilor ce vor fi organizate urmând a informa reprezentanții autorităților publice locale și pe cei ai mediului privat cu oportunitățile privind atragerea de fonduri pentru investiții prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Conform conducerii ADR Sud Muntenia, Caravana de informare a potențialilor beneficiari de finanțare prin POR 2014-2020 în regiunea Sud Muntenia va fi prezentă în această săptămână în municipiile reședință de județ Giurgiu, Târgoviște, Pitești, Ploiești și Călărași. La Giurgiu, Caravana ADR Sud Muntenia a fost prezentă ieri, 16 ianuarie, la Târgoviște acțiunea de informare va avea loc azi, 17 ianuarie, celelalte trei întâlniri ale specialiștilor ADR Sud Muntenia cu reprezentanții autorităților publice locale și cei ai mediului de afaceri privat vor avea loc la Pitești – 18 ianuarie, la Ploiești – 19 ianuarie și la Călărași – 22 ianuarie 2018. În fiecare municipiu reședință de județ vor avea loc câte două întâlniri informative, una cu reprezentanții autorităților publice locale și una cu cei ai mediului de afaceri privat.

La o privire ceva mai atentă asupra programului Caravanei organizate de conducerea ADR Sud Muntenia reiese faptul că, din motive care ne scapă, două județe din Regiunea de dezvoltare Sud Muntenia au fost ignorate. Județele Teleorman și Ialomița nu sunt cuprinse în această acțiune de informare a potențialilor beneficiari din sectorul de stat și din cel privat referitor la fondurile pentru investiții pe care aceștia le au la dispoziție prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Și asta în condițiile în care, în anii trecuți, autoritățile publice locale și mediul de afaceri privat din Teleorman nu au reușit să atragă decât fonduri bănești nesemnificative pentru investiții, în comparație cu alte județe, prin Programul Operațional Regional.

George ZAVERA