Cantina de ajutor social, ultima speranţă pentru mulţi alexăndreni

Aproape 400 de alexăndreni își pun speranța în ajutorul primit de la cantina de ajutor social pentru a avea ce să pună zilnic pe masă. Oamenii fac parte din categorii dezavantajate social și beneficiază, în timpul săptămânii, de o masă caldă și în week-end de hrană rece. Beneficiarii cantinei de ajutor social spun că masa primită îi ajută să treacă mai ușor peste greutățile de zi cu zi.

Așa începe ziua pentru aproape 400 de oameni din Alexandria, județul Teleorman. Asistații social din reședința județului vin la cantina de ajutor social, de unde primesc o ciorbă, felul doi și desert, în fiecare zi. Bolnavilor sau persoanelor care nu se pot deplasa li se aduce mâncarea acasă.

Oamenii nevoiași ai Alexandriei primesc zilnic, în timpul săptămânii, o masă caldă și în week-end, hrană rece. Cei mai mulți dintre ei spun că depind de mâncarea de la cantină, pentru că este singura soluție pe care o au de a pune ceva pe masă. Unii vin la cantină de mai bine de 15 ani.

Numărul beneficiarilor de masă caldă oferită de cantina de ajutor social din Alexandria aproape că s-a triplat, în ultimii 24 de ani. Dacă în anul 1994 primeau hrană zilnică în jur de 120 de persoane, acum numărul acestora a ajuns la aproape 400.

C.DUMITRACHE