Campanie pentru conştientizarea riscurilor în transportul rutier de persoane

Din cauza numărului mare de victime implicate în accidentele de muncă de circulaţie, acestea atingând un procent de 10,77% din totalul victimelor înregistrate în accidente de muncă la nivelul economiei naţionale, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a demarat o acţiune de conştientizare a conducătorilor auto de microbuze, autocare şi autobuze cu privire la riscurile de accidentare, cât şi a responsabililor care coordonează operaţiunile de transport.
În perioada 20 mai – 7 iunie 2013, inspectorii de muncă s-au implicat în mod direct în instruirea conducătorilor auto şi managerilor de transport selectaţi, prin prezentarea cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentelor de muncă în acest domeniu de activitate.
S-a urmărit creşterea gradului de conştientizare a conducătorilor auto şi angajatorilor cu privire la crearea unui mediu de muncă sigur şi sănătos şi utilizarea echipamentelor de muncă, autobuze şi microbuze, fără pericol din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă.
Acţiunea face parte din Campania naţională privind conştientizarea conducătorilor auto privind riscurile profesionale şi verificarea prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă la operatorii licenţiaţi pentru transportul rutier de persoane.
În perioada 1- 30 octombrie 2013, se va desfăşura etapa a doua a Campaniei, având ca obiectiv controlul operatorilor de transport şi care vor fi incluşi obligatoriu şi angajatorii la care s-au desfăşurat etapa de conştientizare.

D.P.