Campanie de prevenire a furturilor din locuinţe, derulată de poliţiştii teleormăneni

Începând din această lună şi până în iulie 2013, poliţiştii teleormăneni desfăşoară o campanie de prevenire a furturilor din locuinţe, demarată la nivel naţional de Poliţia Română.
Detalii în legătură cu această acţiune au fost oferite, ieri, cu prilejul unui briefing organizat la sediul IPJ Teleorman, de către purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Ilicea şi ofiţeri ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.
În cadrul acestei campanii, intitulată ”Nu-ţi scăpa casa din ochi”, cetăţenii teleormăneni, în special cei din mediul urban, vor fi informaţi cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe. Informarea se va face prin transmiterea mesajelor cu caracter preventiv prin intermediul canalelor de informare în masă şi prin organizarea de acţiuni pentru grupurile ţintă. Nu în ultimul rând, ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, alături de lucrători ai structurii de ordine publică şi poliţişti de proximitate, în colaborare cu reprezentanţi ai Groupama Asigurări S.A.-filiala Teleorman, se vor afla printre cetăţeni pentru a distribui materiale informativ-preventive cu recomandări destinate protecţiei locuinţelor.
Mesajele preventive vor fi promovate prin intermediul a 11.000 de scrisori adresate cetăţenilor, 2700 de broşuri, 100 de afişe şi un spot audio.
Potrivit unui comunicat al IPJ Teleorman, cele mai multe furturi din locuinţe au loc în mediul urban, motiv pentru care grupul ţintă al campaniei este constituit din proprietarii acestor locuinţe.
La nivelul judeţului nostru, în primul trimestru al acestui an s-au înregistrat 139 furturi din locuinţe, dintr-un total de 800 de furturi.

M. MEILĂ