Campania umanitară Cutia cu Bucurie

Campania umanitară Cutia cu Bucurie a pornit din nou la drum, în folosul a 840 de familii aflate în dificultate din județele Ilfov, Olt, Teleorman, Tulcea.

În județul Teleorman, 210 Cutii cu Bucurie vor ajunge înainte de Sărbătorile Pascale în casele a tot atâtea familii aflate într-o situație dificilă.

Fiecare cutie conține alimente de bază greu perisabile (făină, mălai, ulei, bulion, griș, paste făinoase, conserve de carne, supă la plic, lapte UHT, cereale, zahăr), reprezentând necesarul de hrană de bază pentru o familie formată din trei membri, pentru două săptămâni.

Acțiunea este derulată pe baza unui parteneriat între Crucea Roșie Română, investitorul, proprietarul, dezvoltatorul și managerul pe termen lung de proprietăți logistice europene P3 Logistic Parks și Carrefour România.

Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române a declarat: „Pandemia Covid-19 nu este doar o criză de sănătate, ci și o criză socială și economică. Ea a afectat cel mai tare oamenii săraci, accentuând problemele sociale deja existente în cazul lor. Nimeni nu trebuie lăsat singur în fața acestei provocări. Asigurarea unui minim necesar de hrană pentru a-i ajuta să supraviețuiască în această perioadă a devenit o preocupare constantă pentru organizația noastră. Suntem recunoscători partenerilor noștri de cursă lungă, Carrefour România, pentru inițiativa de a continua campania inițiată anul trecut, Cutia cu Bucurie, și aducem mulțumiri P3 Logistic Parks care s-a alătura acestui demers umanitar cu o donație generoasă”.

În 2020, Carrefour România a donat Crucii Roșii Române 1.300 de Cutii cu Bucurie, distribuite de voluntari în 26 de județe.

Cornelia RĂDULESCU