Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care prevede creșteri de salarii pentru angajații CNAS

Proiectul de lege care prevede, între altele, creșteri de salarii pentru angajații Caselor de Asigurări de Sănătate a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților, ca for decizional.

Marți, Camera Deputaților a dat votul final asupra Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative cu impact în domeniul sănătății

Au fost înregistrate 203 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă”, 55 de abțineri, iar un deputat nu a votat.

În aceste condiții, protestul la care urmau să participe azi angajați ai caselor naționale de sănătate, a fost anulat, anunță Blocul Național Sindical. Angajații CNAS anunțaseră protest deoarece nu au beneficiat de niciun fel de creștere salarială din 2018 până în prezent.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, aprobată prin Legea nr. 184/2015, cu modificările și completările ulterioare, precum și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății.

Reprezentanții BNS au arătat, marți, că unii angajați ai CNAS din țară au ajuns în București, pentru proteste, și au așteptat în Parcul Carol rezultatul votului din Camera Deputaților. Inițial, erau anunțate pichetări la Ministerul Sănătății și la Guvern, însă sindicaliștii au decis ulterior că vor protesta doar în Piața Victoriei, de la ora 12.00. În urma votului din Camera Deputaților, și această acțiune de protest a fost anulată.

Mircea OLTEANU

/