Calendarul sesiunii speciale de Bacalaureat 2018

Absolvenții de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaţionale pe discipline/sportive au aflat miercuri, 7 februarie 2018, când vor susține examenul de Bacalaureat 2018, în sesiunea specială. Ministerul Educației a publicat calendarul sesiunii speciale de Bacalaureat din acest an, potrivit căruia, examenul va fi susținut în perioada 10-25 mai 2018, sesiune ce va fi organizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Ulterior, comisia județeană va nominaliza unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială.

Înscrierea candidaților în sesiunea specială de bacalaureat este programată în zilele de 10 și 11 mai 2018, iar probele de evaluare a competențelor se vor desfășura în perioada 14-18 mai 2018. Prima dintre acestea va fi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, care are loc în zilele de 14 și 15 mai, urmată, în 16 mai, de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Proba de evaluare a competențelor digitale este programată în perioada 17-18 mai.

Începând cu data de 21 mai și până pe 24 mai au loc probele scrise, după cum urmează: 21 mai (Limba şi literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării) și 24 mai (limba şi literatura maternă).

Primele rezultate ale sesiunii speciale de bacalaureat 2018 vor fi afișate în 24 mai, până la ora 18:00, la sediul unității de învățământ care va găzdui această sesiune.

Contestațiile pot fi depuse tot în ziua de 24 mai, în intervalul orar 18:00-20:00 și vor fi soluționate în 25 mai.

Rezultatele finale ale acestei sesiuni speciale vor fi făcute publice, vineri, 25 mai 2018, după rezolvarea contestațiilor.

La sesiunea specială de bacalaureat se pot înscrie elevii care:

  • participă la loturile olimpice de pregătire pentru competițiile internaționale sau participă la competițiile pe discipline școlare, sportive și artistice internaționale care se desfășoară în perioada sesiunii normale de Bacalaureat;
  • susțin examenul de admitere la universități din străinătate și trebuie să facă dovada că:
    • a) au fost acceptați, în etapa preliminară, la universitățile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de Bacalaureat, înainte de finalizarea examenului național, sesiunea iunie – iulie 2017;
    • b) desfășoară probele de admitere în același timp cu probele examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2017.

M. MEILĂ