Bucată de tencuială, căzută de la tavanul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Colfescu” din Alexandria. Trei elevi au ajuns la spital

O bucată de tencuială de aproximativ un metru pătrat a căzut într-o sală de clasă a Școlii Gimnaziale ”Alexandru Colfescu” din Alexandria. Evenimentul s-a petrecut în jurul orelor 09:15, în timpul orei de matematică. Trei copii au avut de suferit din această cauză, aceștia suferind răni ușoare. Este vorba despre un băiat, care a fost lovit la spate și două fete, una dintre acestea fiind zgâriată pe față.

Directorul unității de învățământ, Neagu Gelu a sunat la 112 și a anunțat despre producerea nefericitului eveniment. Pentru că inițial s-a anunțat că doar un copil a avut de suferit, la locul evenimentului a ajuns un echipaj SMURD, iar ulterior a fost solicitată și o ambulanță. Cei trei copii au fost preluați de echipajele SAJ și SMURD și transportați la spital unde au primit îngrijiri medicale de specialitate. Pentru că rănile suferite de copii au fost superficiale, după ce au primit îngrijirile speciale, aceștia au fost externați și au revenit la școală.

Pentru a cerceta circumstanțele în care s-a produs evenimentul și pentru a stabili măsurile ce vor fi luate, la fața locului au fost prezenți: șeful ISU Teleorman, col. Marius Stancu și prim adjunctul inspectorului şef al ISU ”A. D. Ghica” Teleorman, col. Manea Pompiliu, reprezentanți ai Inspectoratului Județean în Construcții Teleorman și primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin.

”De-a lungul anilor, probabil încărcată mai mult decât trebuia și din cauza vibrațiilor de deasupra, unde este sală de cursuri, aproape un metru pătrat de tencuială a căzut. N-a căzut compact, s-a desprins în bucăți și a lezat foarte ușor trei copii. Aceștia au fost investigați la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, după care au fost externați. Ei s-au reîntrors la cursuri. Ceea ce am hotărât ca primă decizei a fost întreruperea cursurilor. Specialiștii de la inspectoratul județean în construcții vor vizualiza toate sălile de clasă, cu personal muncitor de la Primăria Alexandria și vor verifica dacă există pericolul ca alte bucăți de tencuială să cadă”, a spus Victor Drăgușin.

Potrivit aceleiași surse, concluziile vis a vis de ceea ce s-a întâmplat vor fi trase la sfârșitul zilei, când se va stabili ”dacă trebuie să intervenim într-o situaţie de urgenţă, cu măsuri de urgenţă”.

Scoala Gimnazială ”Alexandru Colfescu” din Alexandria ”este una dintre cele 11 unităţi de învăţământ care au proiect depus la PNDL, acceptat. În momentul în care se va derula acest program naţional, scoala va intra într-un proces total de reabilitare, atât la partea de structură cât şi la partea de mobilier şi material didactic”, a mai spus Victor Drăgușin.

M. MEILĂ