Bilanţul activităţilor desfăşurate de jandarmii teleormăneni în luna februarie

Amenzi în valoare de peste 45.000 lei au fost aplicate de jandarmii teleormănenii în cursul lunii trecute. Sancţiunile, aplicate în cazul a 28 de infracţiuni, au fost constatate cu ocazia a 18 misiuni executate independent de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Teleorman (IJJ) şi alte 10 misiuni demarate în colaborare cu Poliţia.
În luna februarie, jandarmii au acţionat în 300 de misiuni, dintre care 26 au fost pentru menţinerea ordinii publice executate independent în mediul urban, iar alte 110 misiuni de menţinere a ordinii publice au fost efectuate cu efective din cadrul I.P.J Teleorman.
De asemenea, jandarmii au mai participat la 28 de misiuni la conducte petroliere; 3 acţiuni de asigurare a măsurilor de ordine, în mod independent sau în cooperare cu alte forţe, cu prilejul unor adunări cu public numeros; 100 misiuni de asigurare a ordinii publice la instanţe; 2 intervenţii la solicitări telefonice; 4 misiuni în comun cu efective de la I.P.J. Teleorman pe raza localităţilor rurale şi urbane în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de natură antisocială în baza planului de cooperare şi alte 3 misiuni, cu organele silvice.
Tot pe parcursul lunii anterioare, jandarmii au acţionat pentru executarea a 46 mandate de aducere la solicitarea instanţelor judecătoreşti.
Astfel, în luna februarie, IJJ Teleorman a desfăşurat misiuni specifice în conformitate cu prevederile Legii 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române potrivit competenţelor, în vederea asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică pe teritoriul judeţului şi creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

M. MEILĂ