Bicicliștii, pericole pentru trafic și pentru ei

Un biciclist a ajuns la spital după ce a fost lovit de un autoturism. Accidentul s-a produs din cauza biciclistului care a pătruns în intersecție fără să se asigure. Din păcate pentru șofer și el trebuie să plătească pentru că testele biologice au scos la iveală faptul că el a consumat alcool.

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acționat pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 6425 lei. Totodată, a fost reținut un permis de conducere.

În ciuda acțiunilor preventive, accidentele rutiere tot se petrec. De exemplu, polițiștii din municipiul Alexandria au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că pe str. Alexandru Ghica din Alexandria s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești.

Nefericitul eveniment s-a produs după ce un bibiclist a pătruns în intersecție fără a respecta semnificatia indicatorului „OPRIRE”, intrând în coliziune cu un autovehicul.

În urma accidentului, biciclistul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i totodată recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, și biciclistul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C.D