Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman: De Ziua Internațională a Economisirii, curs gratuit de educație financiară pentru adulți

Astăzi, 31 octombrie 2017, începând cu ora 11,00, la Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, în Centrul de Formare, are loc un curs gratuit de educație financiară pentru adulți.

Cursul gratuit se derulează în parteneriat cu BCR și face parte dintr-un program amplu, propus bibliotecilor publice din țară, datorită rolului educațional pe care aceste instituții îl au pentru toate categoriile de vârstă.

Programul, denumit „Școala de bani”, are ca scop creșterea gradului de educație financiară a românilor, conștientizându-le factorii care le influențează deciziile financiare și arătându-le modul corect în care trebuie administrat bugetul.

Acest program a fost inițiat datorită faptului că România se află pe ultimul loc, dintre statele UE, în ceea ce privește educația financiară.

În urma participării la acest curs, cei care vor primi informații de la specialiști în domeniul financiar vor înțelege raportul dintre venituri și cheltuieli și își vor face un buget personal, acționând în așa măsură încât să aibă o viață financiară responsabilă.

Cursul se derulează de Ziua Internațională a Economisirii, în biblioteci din întreaga țară, pentru a marca această zi și pentru a veni în sprijinul populației.

Cornelia RĂDULESCU