Biblioteca Județeană „Marin Preda”: Maria Ionescu: „Îmi place tot ce este frumos: floare, om, culoare.”

Maria Ionescu este pensionară și pictează, sporadic, de copil. Expoziția ei de pictură intitulată „Gingășie”, pe care am putut-o aprecia în holul Bibliotecii Județene „Marin Preda”, ne-a impresionat și ne-a demonstrat că Maria Ionescu este foarte sensibilă și dorește, prin ceea ce face, să dăruiască frumosul celor din jur.

După pensionare, a început să picteze mai mult, mai ales iarna. „Nici nu strâng culorile bine și iar încep. Fac 3-4 tablouri, apoi urmează o pauză de câteva zile. Pictez când simt că vine inspirația. Când sunt între culori, uit de tot ce este rău.”

Au fost expuse peste 25 de tablouri, care mângâie ochii cu flori și peisaje. „Eu pun pe pânză tot ce simt, nu modific nimic. Inspirația îmi spune de la început ce să fac.”

A învățat să pregătescă pânza de la o pictoriță din Iași, Anca Bulgaru, pe care a contactat-o telefonic, după ce i-a cumpărat un tablou. „I-am spus că pictez și eu și m-a învățat cum să pregătesc pânza. Mereu țin legătura cu ea.”

Lângă tablouri, pe o măsuță, am văzut volumul „Poezii pentru copii”, carte scrisă și ilustrată tot de Maria Ionescu. „Vorbisem pentru ilustrațiile cărții cu cineva, dar îmi ceruse emorm, așa că m-am decis să fac eu și ilustrațiile, care au o strânsă legătură cu poeziile.”

Cartea de versuri a apărut în anul 2009. Nu a avut loc o lansare, iar poeziile au fost scrise pentru cele două nepoate ale ei, Maria și Ana.

Pe aceeași măsuță, alături de cărți, sunt expuse lumânări frumos ambalate, lucrate cu tehnica șervețelului. Sunt ideale pentru momentele speciale din viață: aniversări, sărbători creștine și mese festive.

Ideea realizării acestora este nouă, de doar câteva luni: „Îmi place tot ce este frumos: floare, om, culoare.”

Cornelia RĂDULESCU