Biblioteca Județeană „Marin Preda”: Manifestări culturale cu prilejul Zilelor Bibliotecii Județene

Manifestarea culturală prilejuită de Zilele Bibliotecii Județene „Marin Preda” Teleorman a devenit deja tradiție.

Ca în fiecare an, bibliotecarii s-au întrecut pe ei înșiși și au pregătit 41 de manifestări artistice, care se vor desfășura pe parcursul zilelor de 15 și 16 noiembrie 2017, începând cu ora 10,00 și până la ora 17,00.

Festivitatea de deschidere a avut loc miercuri, 15 noiembrie, cu această ocazie adresându-se publicului managerul Bibliotecii Județene, Viorel Fota, președintele Consiliului Județean, Dan Cristescu și viceprimarul municipiului Alexandria, Ioan Augustin.

Dintre invitați, au felicitat bibliotecarii teleormăneni: managerul Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj, managerul Bibliotecii Județene „Astra” Sibiu, managerul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș și managerul Bibliotecii Județene Olt.

Au participat la festivitatea de deschidere, alături de un public numeros și de reprezentanții presei locale, scriitorii Ștefan Mitroi, Dan Botez, Eugen Ovidiu Vlad, Ion Romeo Rușiianu, jurnalistul Ștefan Stan și actorul Mircea Domnaru.

Recitalul susținut de trupa Arhaic, condusă de Nicolae Doboș, i-a încântat, ca de fiecare dată, pe cei prezenți, dăruind cu talent o muzică deosebită, despre care vom scrie, cu siguranță, de fiecare dată, cu plăcere.

Programul primei zile a cuprins și lansări de carte și vernisajul unor expoziții, evenimente asupra cărora vom reveni, căci actele de cultură merită atenția cuvenită.

Cornelia RĂDULESCU