Biblioteca Județeană „Marin Preda”: Evenimentul „Zvon de primăvară”

Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman duce și în acest an tradiția mai departe prin realizarea unei expoziții de mărțișoare și felicitări confecționate de preșcolari și elevi sub îndrumarea cadrelor didactice de la grădinițele și școlile unde învață.

În cadrul expoziției sunt prezentate lucrări realizate de copiii de la: Grădinițele nr. 6 și 7 sub îndrumarea cadrelor didactice Ene Ionela, Boangher Alina și Socol Violeta; Palatul Copiilor, îndrumați de prof. Soare Tatiana; Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”- profesor învățământ primar Apostol Ionela; Centrul Școlar de Educație Incluzivă, coordonatori prof. Florea Daniela, Lăpădatu Cristina și Pîrvan Cătălina și Grădinița „Ion Creangă”, cadre didactice coordonatoare fiind Gurlui Mihaela și Nătărău Mădălin.

Mărțișorul este purtat întreaga lună Martie, după care este prins de ramurile unui pom fructifer, astfel procedându-se, se crede că acesta va aduce belșug în casele oamenilor.

Se spune că, dacă cineva își pune o dorință în timp ce agață mărțișorul de un pom, aceasta se va împlini imediat.

În unele zone ale țării, mărțișoarele sunt atârnate de uși, ferestre, de coarnele animalelor domestice, deoarece se consideră că așa se pot speria duhurile rele.

Expoziția se află la parterul instituției și va putea fi vizitată în perioada 1-8 martie 2019, între orele 830-1700.

Cornelia RĂDULESCU