Biblioteca Județeană „Marin Preda”: Activități cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman a organizat, în perioada 11-21 decembrie 2017, o serie de activități culturale, care marchează cea mai mare sărbătoare creștină: Nașterea Domnului.

Biblioteca și-a primit oaspeții în haine de sărbătoare, grație expoziției intitulată „Dibăcie”. Aceasta a fost organizată de Stanca Ciocârlan, profesor la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Alexandria și a adus în casa cărții teleormănene brăduți împodobiți și obiecte populare confecționate manual, cu simboluri naturale vechi.

Miercuri, 13 decembrie, la Biblioteca Județeană au sosit primii colindători: elevii Școlii Gimnaziale nr. 5 Alexandria, coordonați de învățătoarea Cristina Mincu.

În perioada 18-21 decembrie publicul a putut admira trei expoziții:

„Icoana-fereastră spre cer”, expoziție de icoane pictate pe sticlă de elevii Școlii Gimnaziale nr. 5 Alexandria, îndrumați de Manuela Carabașu, Narcisa Cristea și Dorel Vacu, cadre didactice;

„O, brad frumos!”, expoziție de felicitări și ornamente pentru brad, realizată de preșcolarii Grădiniței nr. 6 Alexandria, îndrumați de Alina Boangher, Ionela Ene, Marinela Mantia, Irina Nicolescu și Laura Vengelea, cadre didactice;

„Reverie de iarnă”, expoziție de desene în acuarelă și creion realizate de elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Videle și de elevii Liceului Teoretic Videle, îndrumați de Dorina Marinela Olteanu și Maria Buică.

Miercuri, 20 decembrie, preșcolarii de la grupa mare a Grădiniței nr. 11 Alexandria au prezentat un program artistic, alcătuit din colinde, poezii și tradiții. Aceștia au fost pregătiți de Niculina Măldăianu, la orgă fiind acompaniați de profesorul Tudor Grosu.

Joi, 21 decembrie 2017, componenții grupului vocal-instrumental „Ramuri”, îndrumați de profesorul Tudor Grosu, au prezentat un program de colinde.

Cornelia RĂDULESCU