Bătrân, pierit în propria locuință, intoxicat cu monoxid de carbon

Un bătrân în vârstă de 84 de ani, Ion B. a pierit în propria locuință, intoxicat cu monoxid de carbon, în urma unui incendiu izbucnit în camera în care bărbatul se afla. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, maior Gelu Dragomir, după primele cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit că incendiul a fost declanșat de un scurtcircuit electric la televizorul din cameră.

Evenimentul s-a petrecut duminică, 29 octombrie 2017, în jurul orelor 16:00. În urma apelului la numărul unic de urgență 112, la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detșamanetului Alexandria, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și pompierii din cadrul Punctului de lucru de la Drăgănești Vlașca, cu un ASAS. La locul incidentului a ajuns și un echipaj SMURD și personalul de pe o ambulanță din cadrul SAJ Teleorman. La sosirea salvatorilor, bătrânul fusese scos din casă de către vecini. Din păcate, bătrânul, aflat în stop cardiorespirator, n-a mai putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare. Victima a fost declarată decedată de către personalul medical de pe ambulanță.

După aproximativ o oră de intervenție, pompierii au reușit să stingă flăcările. Indenciul a distrus acoperișul realizat din astereală de lemn învelită cu țiglă, pe o suprafață de cca. 20 mp și bunurile materiale dintr-o cameră de locuit.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 10000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, la 20000 lei.

M. MEILĂ